Milostyle

En blogg om uttryck och stil ur alla hänseenden

Finns det risker med att använda en massagepistol?

Något som är riktigt populärt idag, det är att ha en egen massagepistol för att kunna ge sig själv eller sin partner en massage. Men är massagepistol farligt? Grejen är ju att oftast tas det bara upp fördelar med denna och det talas sällan om det finns risker med att använda den. 

En massagepistol är bra då du vill ha en djupgående massage eller en vibrationsbehandling av en viss kroppsdel. Det ger en ganska riktad massage att använda en sådan här maskin. 

När det gäller om en massagepistol är farlig eller om det finns risker med att använda den, så har det inte gjort så många studier. Det man vet är att om man använder den fel, det är då den kan vara farlig. 

Viktiga saker att tänka på när du använder en massagepistol

För att det inte ska vara farligt att använda din massagepistol så är det bra om du ser till att använda den korrekt. Undvik att massera en och sammma punkt allt för länge, eftersom att det kan skada vävnader och det kan även uppstå blåmärken. 

Se även till att undvika känsliga områden som till exempel runt dina ögon. Det kan om du har otur skada ögonen. Använd inte heller din massagepistol på ditt könsorgan. 

En annan viktig sak är även att inte överanvända din massagepistol. Du bör alltså inte sitta med den flera timmar varje dag på samma punkter på kroppen. 

21 Dec 2022