Milostyle

En blogg om uttryck och stil ur alla hänseenden

Kanske läge att bygga uterum?

Att kunna sitta ute, fast inne, det är fullt möjligt. Det genom att glasa in sin altan. Det går att göra på olika sätt. Ett smidigt sätt att göra det på, det är att använda dig av lyftskjutdörrar och skjutbara fönster. Du kan då skapa en vacker vinterträdgård du kan vara i, både vår, sommar, höst och vinter.

Oftast är det just en färdig altan man då glasar in. Det genom att använda sig av skjutdörrar och vikdörrar. När det är stora fönsterdörrar, så är det bäst alterniv med lyftskjutdörrar. Du lyfter upp skjutdörren med handtaget vilket minskar friktionen och gör den enklare att dra. När dörren är öppnad till önskat läge fäller du ner den igen. Vill du öppna hela glasväggen, så är det smartare med vikdörrar.

Skapa en vinterträdgård

Genom att glasa in en altan så kan du så att säga sudda ut gränsen mellan inne och ute. Ofta har man stora glasytor, ihop med smarta skenor. Det går välja mellan olika öppningsalternativ,  allt ifrån lättgående lyftskjutdörrar till funktionella vikdörrssystem.

Så känner du att du vill kunna sitta ute, oavsett väder, så är det smart att satsa på ett inglasat uterum! Du kan även isolera det, så att det är varmt och vintern samt sätta in automatiska luftningssystem eller takluckor för att få ut värmen om sommaren!

Ett inglasat uterum är helt rätt att ha, så varför inte satsa på att bygga en sådan till sommaren?

24 Jan 2022