Milostyle

En blogg om uttryck och stil ur alla hänseenden

Fråga stjärnorna om råd

Vad är egentligen ett horoskop? Är det bluff eller något man kan använda sig av för att få råd om hur man ska göra, vilka beslut man ska fatta eller hur man ska tänka kring saker i livet? Många jag pratar med tycker att det bara är rena hokus pokuset men jag håller inte med. Jag tror nog det kan finnas lite substans i det här med horoskop. I alla fall om man bortser från de ytliga horoskopen man kan hitta längst bak i en veckotidning. 

Man kan inte bortse från dess långa liv

Om det hade varit fejk hade man inte kunnat se att horoskop, och att hitta sanningen bland stjärnorna, funnit så länge som de gjort. Även de gamla egyptierna frågade stjärnorna om råd och med mer moderna tolkningar av astrologiska hus och anpassningar av horoskop så får vi svar som är anpassade efter vår vardag och inte från hur världen såg ut för 4000 år sedan. 

Låt det inte styra allt

Men man ska vara försiktig med att låta astrologiska svar styra hela ens liv. Det är råd och vägledning man får, inte svar på alla livets gåtor. Man måste själv fatta beslut om hur man väljer att leva sitt liv och det gäller både i jobb och privat. Att fråga stjärnorna om råd är däremot aldrig fel. Jag gör det ofta, och om du testar kanske du blir överraskad. 

21 Apr 2023