Milostyle

En blogg om uttryck och stil ur alla hänseenden

Gör din egen ansiktsbehandling hemma

Även om det kan vara grymt trevligt att gå på en ansiktsbehandling Stockholm så är det inte så svårt att göra det själv hemma. Så om du inte har råd att gå på ansiktsbehandling i Stockholm just nu, satsa på att göra själv. Det går att liva upp en trött hud hemma bara genom ett par enkla steg.

Fem steg till en bra ansiktsbehandling

Steg 1 är en rengöring av ditt ansikte. Det är bra att tvätta ansiktet två gånger, så det bir riktigt rent. Det finns smarta rengöringsoljor att använda sig av om man vill. Efter det så använd en rengöringskräm, även på hals och dekolletage.

Steg 2 innebär en rengöring på djuoet genom exfoliering. Då tar du bort döda celler och det gör så att din hud genast återfår liv och lyster. Det finns bra produkter för detta att använda. 

Steg 3 är att du ska använa en varm kompress och göra ansiktsmassage. Du kan blöta en liten handduk i varmt vatten, pressa den över ansiktet, följ sedan upp med en egen ansiktsmassage.

Steg 4 är att lägga en asiktsmask. Det finns att köpa eller tillverka egen. 
Ansiktsmask

Steg 5 är avslutning med serum samt en dag- eller nattkräm beroende vilken tid på dygnet det är.

Oftast så har många de produkter man behöver i sina badrummskåp men många av dem går även att tillverka på egen hand. Det finns massa bra "recept" på hudvård att göra hemma på det du har i skafferiet till exempel.

17 May 2019