Milostyle

En blogg om uttryck och stil ur alla hänseenden

Städa bostaden på en timme

Många drar ut på detta med städning. Men visste du det att det går faktiskt att få din bostad städad och det på en timme?! Det gäller bara att köra enligt ett bra tidschema, så att städningen blir snabb, men effektiv. Du kanske tycker det låter stressigt att städa på bara en timme, men det går faktiskt rätt bra att göra det. Dock bör det ju vara så att grundarbetet redan är gjort, att du inte har stökigt till tusen. Har du det så kan det vara god idé att anlita Jourstäd Sverige. Eller ser till att du grovstädat sedan innan. 

Tidschema för att städa på en timme

Här är ett tidschema som du kan följa. Ändra om det är så att du har flera eller färre rum än vad som står.

Sovrum ( 6 minuter per sovrum om du har tre sovrum)

Bädda sängen, rensa bort saker som inte hör hemma i sovrummet och damma av möblerna. 

Badrum (7 minuter per badrum om du har två badrum/toaletter)

Plocka undan prylar och ställ in i skåp. Spraya sedan rengöringsmedel i toalettstolen som kan verka under tiden som du torkar av handfatet och bänkytor med rengöringsmedel. Sedan rengör du toaletten.

Vardagsrum (8 minuter)

Börja med att rensa bort saker som inte ska vara där. Sedan börja i ett hörn och damma dig runt. Puffa sedan soffans kuddar. 

Kök (12 minuter)

Plocka ur diskmaskinen och ställ in smutsig disk. yll vasken med diskmedel och varmt vatten och använd det för att torka av alla ytor i köket. Torka även av brödrost, kaffebryggare, vattenkokare och annat du har framme

Alla golv (15 minuter)

Dammsug alla rum och tvätta golven i badrum och kök. 

5 Mar 2020