Milostyle

En blogg om uttryck och stil ur alla hänseenden

Viktigt lära barnen bli vana vid vatten

Vatten och barn brukar gå ihop på bra sätt och de allra flesta barn älskar att bada, eller plaska i vatten och så vidare. Det är dock viktigt att redan då de är små att ge dem vattenvana samt att de lär sig ha respekt för vatten. Det är ju så att det går att drunkna i bara ett par cm med vatten. Så att få barnen att lära sig att hantera sig själva i vatten är bra. Det finns babysim att vara med på som exempel. Sen finns det vattenlekplatser att gå till, läs mer här om det. Ett babybadkar är bra att skaffa innan barnet är fött, så att du från start kan lära ditt barn att gilla vatten.

Öva med barnen

Så snart barnet börjar bli större, öva med dem i vatten samt ta dem med på simskola. Det finns många bra övingar att lära dem, allt från att bubbla under vatten, till att göra roliga lekar i vattnet. 

Att lära barnen att simma är idag ett måste. Många vuxna är det idag som inte har den kunskapen tyvärr och inte gör något åt det heller. Dock finns det även simskolor för äldre, om det är så att du behöver lära dig simma själv före du lär dina barn. 

Simkunskaper kan rädda liv, för om man hamnar i vattnet utan att kunna det så kan det gå illa. Se alltid till att ha på er flytvästar på båten och bryggan, särskilt innan barnen lärt sig att simma ordentligt. 

10 Nov 2020